medarbeitere

Slik sikrer du effektivitet og produktivitet som arbeidsgiver

Det er viktig at alle på kontoret føler seg tilfredse. Og det kan man oppnå ved å skape de aller beste rammene som overhodet er mulig på arbeidsplassen. Det kan være alt fra hvordan det blir kommunikert i bedriften, til hvordan kontoret er innredet. Og selv de årlige julegavene har stor innflytelse på hvordan medarbeiderne på arbeidsplassen din har det.

Her kommer det noen gode tips til hvordan du kan skape et godt arbeidsmiljø i bedriften din med de riktige kontormøbler og andre enkle tips.

Innredning av kontoret

En av forutsetningene for at medarbeiderne dine gir alt det de har, er gode omgivelser. Kontoret kan innredes på mange forskjellige måter, og innredningen har en virkelig stor innflytelse på arbeidsmiljøet.

Hvis skjermene på computeren har dårlig kvalitet, så kan det bety at medarbeiderne anstrenger øynene sine, hvilket igjen kan føre til hodepine og vondt i øynene.

Kroppen er ikke bygget til å sitte rett opp og ned en hel dag. Derfor er plasseringen av skrivebordet og stolen veldig viktig. En god huskeregel er å variere arbeidsstillingen sin. Det kan man for eksempel gjøre ved at man har heve-senke-bord. I tillegg skal kontorstolen også kunne heves og senkes.

Det er viktig å huske på selv de aller minste tingene, og kontorartikler er er en av dem. Det kan for eksempel være binders og blyanter.

I tillegg kan rot på skrivebordet være en stressfaktor, så gode muligheter til å kunne arkivere papirer på skrivebordet er alfa og omega.

Et godt inneklima

Det er enorm viktig å ha et godt inneklima. Hvis det ikke er det, så har medarbeiderne dine absolutt ingen mulighet til å være produktive, effektive og konsentrerte. Dessuten øker et dårlig inneklima sjansen for at medarbeiderne dine blir sykemeldte.

Hvis temperaturen er for varm, så blir man fort sløv, og hvis temperaturen er for lav, så blir man fort anspendt. Ved stillesittende jobbing skal temperaturen typisk være rundt 20-22 grader. Om sommeren er det viktig å ha gardiner som kan skjerme for solen, mens det skal være mulighet til å skru på varmen om vinteren.

Anerkjennelse til medarbeidene dine

Når medarbeiderne dine gjør noe som er bra, så er det viktig at du forteller dem det. Det er med til å øke trivselen og effektiviteten, og medarbeiderne har større mulighet til å være det på en konstant basis. Det handler om at du som arbeidsgiver fokuserer på medarbeidernes styrker i stedet for svakheter. Hvis du kun fokuserer på det som medarbeiderne dine har problemer med, så vil det senke motivasjonen.

Det siste gode rådet er, at du skal tillate medarbeiderne dine å feile. Å feile er en utrolig viktig del av læringen. I tillegg så får man mulighet til å bevise at man kan lære av feilene sine, og komme sterkere ut på den andre siden.