Hjemmekontor

Slik bør du innrede hjemmekontoret

Når din arbeidsplass tilfeldigvis er ditt hjem, er det en del hensyn som må ivaretas. Det gjelder om du har det permanent, eller bare bruker det en gang i blant.

Folk er forskjellige. Noen vil ha det helt spartansk og fritt for alle distraksjoner. Det kan endog inkludere å slå av hjemmets wifi. Kun de relevante dokumenter og faglige oppslagsverk skal være innen rekkevidde.

Noen innledende betraktninger

Andre liker at arbeidsrommet har personlighet og fyller det med dekorasjoner og personlige minner. Hobbyrelaterte gjenstander sørger for adspredelse under arbeidet.

Likeledes er det noen som foretrekker total stillhet mens andre ikke kan arbeide uten musikk.

Uansett hva slags type du er, bør du ha noen tanker om hvordan hjemmekontoret ditt skal se ut for maksimal arbeidseffekt. Start med et skrivebord og en kontorstol.

Skrivebordet må for det første og siste ha den riktige høyden. Et hev- og senkskrivebord er et godt valg. Det kan ved behov også tilpasses andre brukere.

Hvis du kjøper et skrivebord hvor du ikke kan regulere høyden, bør du forsikre deg om at det er din størrelse før du kjøper. Når du sitter i korrekt sittestilling og lar armene henge ned skal albuen ligge litt høyere enn håndbakene som hviler på pulten. Høydeforskjellen skal være to-tre centimeter.

Hvor og hvordan du sitter

Så kommer vi til selve stolen. Den skal selvfølgelig være god å sitte i, men ikke så og god at du sovner. Tenk på stolen som din beste venn. Dere skal tilbringe mye tid i hverandres selskap, så det er viktig at dere ikke går hverandre på nervene.

Utover komforten bør stolen ha alle de viktigste reguleringsfunksjonene. Det inkluderer mulighet for innstilling av høyde, roterbart sete, vippefunksjon og hjul. Du vil med det ha alle muligheter for å justere deg fram til en ideell arbeidsposisjon. Sitter du riktig kan du arbeide flere timer i strekk.

Dokumentene du skal arbeide med, skrivesaker og annet utstyr du trenger bør være innen rekkevidde, Det betyr ikke at de skal stables opp på pulten. Noen skuffer under skrivebordet passer for de fleste. Det kan både være en del av skrivebordet og en frittstående skuffeseksjon.

Det siste du bør tenke på er arbeidslyset. Noen liker å ha skrivebordet mot vinduet for få dagslyseffekt. Det fungerer imidlertid dårlig dersom sola står rett inn de timene du vanligvis jobber. Ellers holder det med et vanlig taklys supplert med en skrivebordslampe.

Det hele bør selvfølgelig ha en viss stil. Nordal er et godt merkenavn innen kontormøblement. Finn utvalget her hos Unoliving.no.