Sammenligningssider er populære

Uansett hva du ønsker deg, eller uansett hva du har drømt om eller planlegger å kjøpe deg, kan vi garantere en ting: Du kan få kjøpt produktet eller produktene flere steder. Og ikke bare kan du handle produktene fysisk i forskjellige butikker, du kan finne enda flere som tilbyr deg produktet eller de produktene du er ute etter om du tyr til internettet. Vi snakker ikke bare om eksakt like produkter, men også ulike varianter av det eller de produktene du søker.

Omfanget av tilbudet vil derfor gjøre det vanskelig for deg å finne den beste løsningen for deg, både med tanke på kvalitet, pris og ikke minst hvor du må reise for å handle eller leveransetiden om du handler på nett. Om du personlig skal sette deg ned og bruke internett for å finne det beste tilbudet med de beste vilkårene ut fra hva du selv forventer har du en utrolig jobb foran deg bare der, besøk sider som welikemoney.com, scandilån.com og mobilabonnementtesten.com. De fleste ville gitt opp lenge før de var halvveis, eller simpelthen slått til og i ettertid funnet ut at produktet eller produktene tilbys etter bedre betingelser et annet sted.

La derfor noen andre gjøre den jobben for deg. Bruk internett og et eller flere selskaper som er dyktige og profesjonelle på akkurat dette området; nemlig å finne produktet eller de produktene du er ute etter og sammenligne alle de fakta du trenger for å kunne slå til på det beste tilbudet.

Hvorfor har sammenligningssider hatt stor vekst?

Vi har vært inne på det allerede. Skulle du personlig søke opp alle produktene, alle leverandørene av produktene og lagd oversikt over alle betingelsene det innebærer ville det tatt en evighet bare for hvert enkelt produkt.

Når du istedenfor kan gå inn på én enkel side og søke opp det du er ute etter, få servert alt av informasjon du trenger på en adresse og sammenligne det som er viktig for deg, sier det seg selv at populariteten til disse sidene har økt. De største leverandørene av produktsammenligninger har i tillegg lansert lettbrukelige apper du kan laste ned både på datamaskinen og telefonen. Med andre ord vil tjenesten alltid være tilgjengelig – også når du fysisk er i nærheten av mulige leverandører.

Hva er viktig når du skal sammenligne produkter?

Det aller viktigste er jo selvfølgelig hva slags produkt du er ute etter. Å ha dette klart gjør det enklere for deg å søke riktig uavhengig av hvilke sider du benytter i din jakt på det beste tilbudet. Spørsmålet er hva som er det beste produktet for deg, og her kan vi mennesker basere oss på mange ulike valg før vi beslutter å handle. Vi har laget en liten oversikt som vi håper kan bidra til en tankerekke. Tenk på:

 • Priser og tilbud
 • De fleste produktene, om ikke samme varemerke, er omtrent det samme
 • I dette ligger også leveringsbetingelsene (i tillegg til prisen)

Når det kommer til selve produktet: Er det greit med «nesten» samme, en lik replika av det opprinnelige? Forskjellene kan da være i design, størrelse, form og kvalitet. Sjekk leverandørens produktspesifikasjon, samt omtaler av andre, tidligere kjøpere/brukere, for å se hvor ulikt produktet kan være fra ditt originalønske. Er det et kjent merkevare eller ikke? Hva er forbrukernes erfaringer, tips, råd?

Andre viktige ting å tenke på er for eksempel leveringstid. Hvor sendes produktet fra og hvor lang tid tar det? Er det en fysisk butikk som krever noe av deg eller er det en nettbutikk? Hva koster frakt og gebyrer deg i tillegg? Alt dette er viktig å tenke på når du velger ditt produkt.

Selskapenes troverdighet?

Er selskapene bak alle sammenligningene troverdige? Vi mener så godt som ja til alle. Ut fra hva vi har erfart og innhentet av informasjon er det ingen redaksjonell bakgrunn på vegne av den ene eller den andre leverandøren. I hvert fall ikke hos de største og mest anerkjente, og siden alle selskapene også linker direkte til den eller de butikkene de henter informasjonen fra ville dette vært vanskelig å påvirke.

Samtidig er det viktig igjen å påpeke at hvilke kriterier som er viktig for deg ikke nødvendigvis behøver å være de samme som for naboen din. Selv om du er mest opptatt av de beste kampanjene, og de fleste til syvende og sist vel er det, så kan likevel naboen være villig til å betale litt mer fordi noe annet er mer viktig.

Oppsummert: Informasjonen disse sammenligningssidene leverer deg er troverdig. Om de som leverer produktet, altså leverandørene av informasjonen, endrer prisene eller betingelsene for den handelen du gjennomfører eller når du reiser til butikken for å handle, drar ikke det ned troverdigheten fra sammenligningssiden du besøkte.

Finansiering av ditt kjøp?

Har du et budsjett? Og ikke minst, har du spart opp pengene eller trenger du finansiering av kjøpet? Hvis du har spart opp det du trenger når det kommer til budsjettet ditt er jo det glimrende – da er det bare å slå til. Men hvis du trenger å finansiere det blir det en litt annen historie.

Nesten alle butikkene, enten det er fysisk tilstede på ditt nærmeste kjøpesenter eller om det er en nettbutikk du besøker, vil gi deg tilbud om finansiering/avbetaling. Da skal du være klar over at du bør sette deg inn i hva produktet eller produktene vil koste deg totalt, etter at avbetalingen er ferdig og gjennomført.

Det finnes også en rekke selskaper som sammenligner finansielle produkter, både forbrukslån og ulike kredittkort. Vær oppmerksom på at kredittkort som oftest er langt dyrere enn finansiering gjennom forbrukslån. Kredittkort har ikke nødvendigvis en fastsatt nedbetalingstid i motsetning til et lån. Ofte tilkommer også gebyrer i tillegg til avdragene. Det er noen få faste punkter du bør forholde deg til:

 • Hva er renten? Husk at renten oppgis i både nominell og effektiv rente, og den effektive er viktig!
 • Hvor fleksibelt er finansieringen, for eksempel når det kommer til avdrag og muligheten til overhopp?
 • Sist, og ikke minst viktig; hva er de totale kostnadene når det er nedbetalt?

Du vil uansett stå igjen med tre ulike vurderinger du må foreta, om du ikke skal betale alt av oppsparte midler men istedenfor finansiere handelen:

 • Velge finansieringen leverandøren kan tilby. Den må da sammenlignes med de to øvrige.
 • Utnytte et kredittkort, enten ved å ta et nytt eller benytte et du har.
 • Finansiere gjennom en låneinstitusjon, et forbrukslån uten sikkerhet.

Vi har også nevnt det tidligere i andre avsnitt: Du må definere hva som er viktig for deg når det kommer til det finansielle, så som produktet. Om det er månedsbudsjettet som er viktig, rentene, hva det vil koste deg totalt eller betingelser fra leverandøren som er enda viktigere. Det er mange kriterier og forskjeller ute og går, og vi er alle forskjellige. Likevel vil vi mene at den totale kostnaden alltid vil være vesentlig – spesielt om produktet en dag skal videreselges.

Sammenligningssidene innebærer mange fordeler 

Det finnes selvfølgelig sammenligningssider for nær sagt alt. Noen gir deg muligheten til å søke på nær sagt alt mellom himmel og jord, noen har fokus på det vi snakket om i forrige avsnitt, de finansielle tjenestene på markedet, andre har satt fokus på bil og motor mens andre igjen er eksperter på reiser og reisemål. Sånn kunne vi fortsatt i nesten det uendelige.

Hva er du ute etter? Bruk Google og søk opp sider som kan passe for deg. Selskaper som leverer sammenligninger av produkter er enkle å finne. Men hva har de til felles, som er til din store fordel?

 • Sammenligningssidene og selskapene som står bak er objektive. De har ingen fordeler av å fremheve verken det ene eller det andre. Dette ville raskt vært avslørt.
 • Den eller de sidene du trenger opererer med én internettadresse eller app du kan forholde deg til, noe som sparer deg for utrolig mye tid og arbeid.
 • Sammenligningssidene er alltid oppdatert med siste nytt.
 • Disse selskapene sørger for at konkurransen blir enda tøffere mellom leverandørene og tilbyderne, noe som sørger for enda flere fordeler til deg som potensiell kjøper og forbruker.
 • Sammenligningssidene gir deg raskt og effektivt oversikt over alle leverandørene og/eller tilbyderne av det du er ute etter.
 • Informasjonen er direkte linket til den eller de sidene hvor du kan gjennomføre handelen.
 • Det presenteres ofte en rekke kriterier som du kan krysse av på et blunk og få nøyaktig det du helst vil ha eller mer nøyaktig det du er ute etter.
 • Du kan enkelt sortere etter pris, omtale karakterer, rangering, innhold, kvalitet, leveringstid, merkevarenavn, osv.

Vi anbefaler deg å bruke tid på å lese andre forbrukeres omtaler av erfaringer. Vi anbefaler deg også å ende opp med noen færre produkter å sammenligne med før du tar din endelige beslutning. Det kan være de små forskjellene som avgjør.

Uansett er en ting helt garantert: Sammenligningssidene er kommet for å bli, antagelig for å bli enda flere i et tjenestemarked som opplever enorm vekst. Og til slutt; dette vil spare deg for enormt med tid!