Nye sider for prissammenlikning før du kjøper

Uansett hva du er ute etter, så lønner det seg å søke gjennom nettet for å se om noen tilbyr en vare billigere, eller om det er billigere å kjøpe direkte fra en stor kjede over nettet, enn det er å gå i den lokale butikken. Samtidig vil mange nettsteder gi deg et langt større utvalg enn de fleste butikker. Det er langt enklere enn å fly fra butikk til butikk.

Online shopping og netthandel er faktisk en av de største vekstbransjene i verden. Mye av grunnen til dette ligger i at så mange har fått seg smarte telefoner og nettbrett, noe som også har gjort netthandel langt enklere og mer tilgjengelig for dem som tidligere ikke hadde for vane å bruke en datamaskin for å handle.

Når mange strømmer til nettet for å handle, betyr det også at mange trekkes til nettet for å selge ting. Utvalget av nettbutikker kommer til å vokse i løpet av de neste årene, og etter hvert som flere og flere blir kompetente til å orientere seg i dette store tilbudet som man finner hos nettbutikkene, så vil også antallet fysiske butikker minske.

Dertil blir det også viktigere med hjelp til å orientere seg i det store tilbudet. Et hjelpemiddel som er i vekst er oversiktssider av typen Skyscanner, som lager registre eller databaser over tilbudet som du kan finne hos en rekke nettbutikker, eller underordnede søkemotorer. På dette viset kan du som kunde lett orientere deg i den jungelen av nye nettbutikker som vil vokse opp.

Shopt.no er en god nykommer for å sammenlikne priser på en rekke varer

shopt.no kan du sammenlikne priser på mange forskjellige ting. Portalen er fortsatt i gang med å bygge ut registrene sine, men i dag kan du allerede sammenlikne priser så store emner som boliginnredning og møbler, helt ned til de små detaljene, som kjøp av smykker eller lommebøker. Spennet er stort, og resultatene er som regel ganske gode.

Siden er en avlegger av den danske siden shopu.dk som også har tatt Danmark med storm, når det gjelder å hjelpe folk med å finne de laveste prisene for sin online handel, så vel som for å finne et stort utvalg av varer med en høy kvalitet.

Gode tips for netthandel hos utenlandsk selger

Tollsatsene ble nettopp hevet til kr 350, noe som virkelig var på tide. Det betyr at en del varer nå kan handles ganske billig fra utlandet. Om varen pluss prisen for frakt til sammen blir til mindre enn kr 350 så slipper du unna toll og merverdiavgift, også når du handler fra land som ligger utenfor EØS. Om du handler innenfor EU, så slipper du faktisk unna toll på det meste uansett.

Hva kan handles inn tollfritt på nettet uansett pris?

Der er ikke toll på bøker uansett hvor du handler fra, men i realiteten er det bare toll på noen landbruksprodukter og klær, som kjøpes innenfor EU-sonen, så vel som på alkohol og tobakk.

Selv om noe er tollfritt, må du likevel betale moms på varen, om den samlede importkostnaden, det vil si varens pris, pluss frakt og eventuell forsikring, overstiger kr 350. Det kan være litt bittert, med en prisøkning på 25 %, og man kan se på det som en beskyttelse for norske nettbutikker.

Selv om du må betale momsen, så kan det likevel lønne seg på sluttregningen å handle i utlandet. Mange kjøper forskjellige ting, som moteklær eller bøker fra Storbritannia eller fra USA, og har fortsatt spart noen femtilapper når varen er fortollet eller deklarert.

Likevel må du ikke la deg lure av lave priser hos utenlandske nettbutikker. Om prisen på varen alene er over kr 300, så kan vanligvis legge til 25 % mens du ser på prisene, for å beregne din faktiske kostnad.