Hjemmekontor

Innred hjemmekontoret

Uansett om du har et hjemmekontor der hjemme, eller om du bare har et hjørne til papirene dine, så kan man fortsatt få skikk på det hele på en flott og praktisk måte. Her kommer det noen forslag til gode løsninger til hjemmekontoret, slik at regningene, kulepennene osv., ligger oversiktlig og pent.

Før du går i gang

Hvis du har tenkt å skaffe deg et hjemmekontor, eller allerede har et, så er det en god idé å tenke gjennom hva det er du skal bruke kontoret til. Hva er dine behov og forventinger? Neste skritt er å rydde det hele bort, slik at rommet er nakent og oversiktlig.

Forskjellige overveielser

Det er altså noen ting du skal overveie før du kjøper møbler og utstyr. For det første skal du tenke på hvor ofte du skal bruke kontoret. Det har mye å si når du skal kjøpe kontorstol. Hvis du ikke skal bruke kontoret så ofte, behøver du heller ikke å spandere en formue på en kontorstol du nesten aldri sitter i.

Neste spørsmål er, hva skal det brukes til? Dette er selvsagt også avhengig av hva slags arbeide du skal gjøre. Hvis du er en arkitekt, og trenger massevis av skrivebordsplass, så skal du selvfølgelig også ha et stort skrivebord. Dette kommer selvfølgelig til å prege rommet, så overvei nøye hvor stor skrivebordsplass du egentlig trenger. Hvis du for eksempel skriver blogger, trenger du kanskje ikke så mye mer plass enn at datamaskinen og litt papir får plass på skrivebordet.

Unngå forstyrrende elementer

Det er viktig at du har så stor ro omkring deg som mulig, hvis du skal jobbe så effektivt som overhodet mulig. Alle forstyrrende elementer bør holdes på et minimum, og fargesprakende bilder bør kanskje henge i et annet rom, da mange forskjellie farger kan virke forstyrrende og disharmonisk. Det samme gjelder derfor hva du har på hyllene. Permer i alle regnbuens farger kan være like forstyrrende, og det kan virkelig lønne seg å gå etter permer i samme farge, eller i hvert fall i noenlunde passende farger.

Rydd opp i ledningene

Hvis du ikke har kjøpt en forferdelig dyrt skrivebord, så kan det være en god idé å borre noen hull til ledninger og kabler. Det er simpelthen irriterende og forstyrrende hvis de ligger og flyter rundt omkring på skrivebordet. Med en gang de er vekk, får man en ren og oversiktlig arbeidsflate.

Det behøver ikke å bli dyrt å innrede hjemmekontoret sitt. Bahaus.no har massevis av gode tilbud, og alt det du trenger til et godt arbeidsmiljø der hjemme. Besøk hjemmesiden her.